donderdag 3 september 2015

Rijbewijs halen, maar nu ECHT!

Er is alweer een hele tijd overheen gegaan. Toch zeker een jaar of 4. Ik heb het over de tijd dat ik begonnen ben met rijlessen volgen. Het echt wel heel leuk om te doen, die rijlessen. Ik was toen dus 19 jaar, en wilde mijn rijbewijs gaan behalen. De reden was dat ik meer vrijheid wou en niet meer zo afhankelijk van het openbaar vervoer wilde zijn.  In de zomer had ik extra werk genomen om te sparen. Het rijbewijs behalen was natuurlijk best een prijzige aangelegenheid.

Theorie examen, daar ging het mis

Er was zelfs nog wat verdiend geld over om een auto te kopen, natuurlijk nadat ik mijn rijbewijs behaald zou hebben. Een Opel Astra zou het ,moeten worden, daar had ik mijn zinnen op gezet (is overigens een populaire auto bij jongeren). Ik had diverse autorijlessen gevolgd, en moest mijn theorie gaan halen bij het CBR. Dat bleek een drama te worden helaas..

Ik was echt wel voorbereid, ik had zelfs een theorie les gevolgd bij mijn rijschool. Zo hoopte ik natuurlijk snel te slagen. Het theorie examen heb ik helaas niet verkregen, ik was super zenuwachtig die dag. Echt niet normaal. Nog maar een keer doen dacht ik, helaas weer zonder succes. Toen ben ik het helaas een beetje verloren die motivatie, en ook gestopt met de rijlessen. Niet echt een slimme beslissing achteraf, want je verleert het dan toch sneller dan je denkt. De routine is er dan uit. Daarnaast was al mijn gespaarde geld is opgegaan aan andere dingen.

Rijlessen worden nu weer opgepakt, waarschijnlijk een versnelde cursus (spoedcursus)

We zijn nu 1 jaar verder, en ik ga de rijlessen gewoon weer oppakken bij rijschool Almere. Ik ben nu aan het rondvragen voor een versnelde cursus. Het lijkt me wel iets, zeker doordat er ook extra inzicht voor het theorie gedeelte is. Zo ben je er lekker snel vanaf is mijn gedachte. Want als ik het nu weer ga uitstellen, komt er nooit meer iets van. Dat verwacht ik althans. Alhoewel deze spoed cursus wat prijziger is, lijkt het mij een goede investering. Ik heb afgelopen jaar weer flink kunnen sparen, doordat ik nog thuis woonde. Dus ik ben er klaar voor, lessen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten