donderdag 3 september 2015

Rijbewijs halen, maar nu ECHT!

Er is alweer een hele tijd overheen gegaan. Toch zeker een jaar of 4. Ik heb het over de tijd dat ik begonnen ben met rijlessen volgen. Het echt wel heel leuk om te doen, die rijlessen. Ik was toen dus 19 jaar, en wilde mijn rijbewijs gaan behalen. De reden was dat ik meer vrijheid wou en niet meer zo afhankelijk van het openbaar vervoer wilde zijn.  In de zomer had ik extra werk genomen om te sparen. Het rijbewijs behalen was natuurlijk best een prijzige aangelegenheid.

Theorie examen, daar ging het mis

Er was zelfs nog wat verdiend geld over om een auto te kopen, natuurlijk nadat ik mijn rijbewijs behaald zou hebben. Een Opel Astra zou het ,moeten worden, daar had ik mijn zinnen op gezet (is overigens een populaire auto bij jongeren). Ik had diverse autorijlessen gevolgd, en moest mijn theorie gaan halen bij het CBR. Dat bleek een drama te worden helaas..

Ik was echt wel voorbereid, ik had zelfs een theorie les gevolgd bij mijn rijschool. Zo hoopte ik natuurlijk snel te slagen. Het theorie examen heb ik helaas niet verkregen, ik was super zenuwachtig die dag. Echt niet normaal. Nog maar een keer doen dacht ik, helaas weer zonder succes. Toen ben ik het helaas een beetje verloren die motivatie, en ook gestopt met de rijlessen. Niet echt een slimme beslissing achteraf, want je verleert het dan toch sneller dan je denkt. De routine is er dan uit. Daarnaast was al mijn gespaarde geld is opgegaan aan andere dingen.

Rijlessen worden nu weer opgepakt, waarschijnlijk een versnelde cursus (spoedcursus)

We zijn nu 1 jaar verder, en ik ga de rijlessen gewoon weer oppakken bij rijschool Almere. Ik ben nu aan het rondvragen voor een versnelde cursus. Het lijkt me wel iets, zeker doordat er ook extra inzicht voor het theorie gedeelte is. Zo ben je er lekker snel vanaf is mijn gedachte. Want als ik het nu weer ga uitstellen, komt er nooit meer iets van. Dat verwacht ik althans. Alhoewel deze spoed cursus wat prijziger is, lijkt het mij een goede investering. Ik heb afgelopen jaar weer flink kunnen sparen, doordat ik nog thuis woonde. Dus ik ben er klaar voor, lessen maar!

1 opmerking:

  1. Opel Astra, een geweldige auto voor het starten van een carrière als bestuurder, toch? Deze Opel 1992 was bij mijn grootvader toen ik 7 was deze auto werd verkocht,
    en in plaats daarvan kocht een Fiat sedan. Ik begreep toen nog steeds niet het verschil tussen de autofabrikanten, maar ik vond het leuk om met de glazen liften te spelen en nadat ik de accu bijna had ontladen).
    Waarschijnlijk is ik sindsdien verantwoordelijker geworden voor auto's, hebben vader en grootvader me geleerd om altijd kwaliteitsonderdelen te kopen https://www.besteonderdelen.nl/ elk half jaar om onderhoud uit te voeren, en toen het tijd was om een rijbewijs te halen, wist ik hoe ik moest autorijden en wist ik meer dan de helft van de theorie. De lessen leken eenvoudig en praktische lessen werden gehouden op Honda Civic, zelfs steiler dan Fiat eigenlijk). Over het algemeen is de liefde voor de auto in mijn leven gebleven en nu ben ik de directeur voor het transport van vracht in de transportbedrijven van het Mercedes-dealerbedrijf.

    BeantwoordenVerwijderen