dinsdag 5 september 2017

Snel je rijbewijs halen met een spoedcursus, een goed idee?

Snel je rijbewijs halen, dat willen namelijk veel mensen. De rijlessen zijn natuurlijk wel leuk om te volgen, maar er gaat wel veel tijd in zitten over het algemeen. Sommige jongeren hebben de neiging om dingen waar ze aan beginnen niet af te maken. Misschien herken je dit ook wel bij jezelf. 

Voor deze groep jongeren kan het volgen van een spoedcursus mogelijk een optie zijn. De naam zegt het eigenlijk al, het gaat om een versnelde cursus. Soms kun je zelfs binnen 7 dagen afrijden. Je zult in die periode dus flink aan bak moeten. Bij veel spoedcursussen bijvoorbeeld bij Rijschool Leiden, wordt er bijvoorbeeld 4 uur per dag lessen gevolgd.

Dit een week lang. Best een hele inspanning dus. Het moet wel bij je passen. Maar als jij de neiging hebt om dingen uit te stellen, kan deze stok achter de deur wellicht juist wel helpen om je snel aan je rijbewijs te helpen. Ook is het een goed idee om voordat je begint aan de cursus je theorie examen al behaald te hebben.

Ga jij voor een spoedcursus of toch maar een 'normale' rijles? 

Zoals je hebt kunnen lezen is de spoedcursus dus zeker interessant, maar niet voor iedereen geschikt. Een rijles op de 'normale' manier volgen kan natuurlijk ook goed snel gedaan worden. Veel rijscholen hebben interesse in dubbele lesuren. Je zit dan 2 uur achter elkaar in de auto. Dit heeft voor beide partijen voordelen. Voor jou als leerling heeft dit het voordeel dat je direct 2 uur achter het stuur zit. Zo kun je bijvoorbeeld langer op pad gaan en ook langere stukken rijden. Dit kan je leerproces zeker helpen. Daarnaast is het voor de instructeur ook erg prettig, hij hoeft niet telkens iemand op te halen en af te zetten.


1 opmerking:

  1. Persoonlijk vond ik het fijn om juist lang de tijd te hebben om alles van de rijlessenrijlessen goed in mij op te nemen. Ik kan mezelf voorstellen dat je de handelingen na een week autorijden wel goed onder de knie kan hebben, maar dat de bewustwoording nog niet zo ver is. Daar heb je tijd voor nodig. Uiteindelijk heb ik bijna een jaar over mijn rijbewijs gedaan, maar toen was ik wel zeker van mijn zaak.

    BeantwoordenVerwijderen